

Här har vi kärleksmums/mockarutor/chokladrutor eller vad man vill kalla det. Grundreceptet är från "sju sorters kakor" med lite ändingar
150 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Glasyr
75 g Arla smör
3/4 dl starkt kaffe
1/2 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker.
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Glasyr
75 g Arla smör
3/4 dl starkt kaffe
1/2 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker.
Gör så här
Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.

0