En blandning av sött och salt
Marängbakelse med rabarbercurd
Marängbotten med grädde och rabarbercurd. Vanligen använder jag lemoncurd till denna botten och den bakas oftast i tårtformat. Här är det portionsbakelser istället och passar då fint som efterrätt.

Marängbottnar
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl rice crispies
Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa lite till. Blanda ner Rice Crispies. Klicka eller spritsa up på en plåt till lagom stora rundlar. Grädda i 125 grader ca 1 h.
Rabarbercurd
3 äggulor
1 dl socker
1 dl avkok av rabarber(koka upp rabarber med vatten, sila av stjälkarna)
1 gelatinblad
25 g smör
Blötlägg gelatinbladet. Sjud äggulor, socker och rabarberavkok tills det tjocknar. Varning, koka ej!!! Blanda i smöret och gelatinbladet. Låt stelna i kylskåp.
Vispa grädde och lägg på marängbottnarna. Klicka på rabarbercurd. Garnera med fruskt och bär.