Citronmoussetårta med havtornscurd

Digestivebotten:
Smält 100 gram smör och blanda ner ett halvt paket digestivekex. Platta ner i en form och ställ i kylen.
Citronmousse
2 gelatinblad
2 dl grädde
1 paket philadelphia
rivet skal och saft av en citron
Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädden. Smält gelatinbladen i citronsaften. Blanda ner philadelhiaosten, citronskalet och till sist grädden. Häll på digestivebotten och ställ i kylen.
Havtornscurd
1 gelatinblad
3 äggulor
1 dl socker
1 dl havtornssaft
25 g smör
Blötlägg gelatinbladet. Vispa äggulor, socker och havtornssaft i en kastrull och vär tills det nästan kokar. Ta av plattan när blandingen tjocknat och tillsätt gelatinbladet. Rör i smöret. Låt svalna och bred ut curden över citronmoussen.
Kommentarer
Trackback