En blandning av sött och salt
Mascarponecheesecake med browniebotten
Passade på att utnyttja lite fikagäster för test av denna. Är gjord som en frozen cheesecake men jag har bytt ut philadelphian mot mascarpone samt tillsatt gelatin så den kan vara halvfrusen utan att falla ihop. Jag tyckte man kunde ha haft traditionell digestivebotten istället men testpatrullen tyckte det funkade med choklad och lime(som cheesecaken är smaksatt med)
Browniebotten:
100 g smör
100 g choklad
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vanlisocker
1 krm salt
2 ägg
Smält smör i en kastrull. Tilsägg chokladen i bitar och rör tills det smälter. Rör i de övriga ingredienserna. Häll smeten i en form och grädda i ugnen i 150 grader ca 15 minuter.  Låt kakan svalna.
Cheesecakesmet:
2 äggulor
1 dl florsocker
2 dl grädde
1 ask mascarponeost
2 äggvitor
1 blad gelatin
skal av en lime
Blötlägg gelatinbladet. Vispa äggulor och socker. Vispa äggvior tills du kan vippa skålen upp och ner utan att den ramlar ur. Vispa grädde. Smält gelatinet på svag värme och blanda det med maskarponeosten.  Blanda allt vispat och smaksätt med limeskal. Rör även ner mascarponeosten försiktigt. Häll i formen med bottnen och sätt i frysen. Ta fram kakan i god tid innan den ska ätas så den är halvfrusen.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress