Potatis och morotssoppa med saffran, aprikoser, apelsin och dill

2 st gula lökar
6 st medelstora morötter

1 sötpotatis

10 torkade aprikoser
2 cm färsk ingefära
2 st apelsiner
2 msk smör eller olivolja
7 dl vatten
salt och peppar
1/2 paket saffran
1 dl crème fraiche
1 dl tjock yoghurt, 10 %

dill

Skala och hacka löken. Skala och riv morötterna grovt. Skala och riv ingefäran fint. Dela apelsinerna och pressa ut saften.

Värm smöret i en kastrull och fräs löken på svag värme ett par minuter.

Lägg i morötter, sötpotatis, aprikoser och ingefära och fräs ytterligare ett par minuter. Häll på vatten och koka upp. Smaka av med salt, peppar och saffran.

Koka cirka 10 minuter och känn efter så att morötterna är mjuka.

Mixa soppan slät och rör i crème fraiche, yoghurt och apelsinjuicen. Mixa eventuellt lite till så att det hela blandas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0