äppeltoscapaj med kolasås och vitchokladglass

Toscaäppelpaj med kolaås är supergott som avslutning på en lättare middag. Eller till en kopp kaffe. Eller bara ändå. Godast är med glass till när pajen är ljummen men det funkar säkert med grädde och kall paj också.
Pajdeg
100 gram smör
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
5 Äpplen
1 dl socker
saft från 1 citron
Tosca
150 g blandade nötter
150 g smält smör
1 dl socker
1 dl mjöl
Tosca
150 g blandade nötter
150 g smält smör
1 dl socker
1 dl mjöl
1/2 dl sirap
1/2 dl grädde
1/2 dl grädde
Hacka ihop ingredienserna till pajdegen för ahnd eller i en matberedare. Platta ut i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 miuter 175 grader.
Skala och skiva äpplena tunt, sätt ner äpplena i en kastrull tillsammans med smör och råsocker och värm tills äpplena är mjuka. Sätt äpplena i pajskalet.
Rör ihop toscan och rör ner mandeln, klicka sedan ut smeten över äpplena.
Grädda i 200-225 grader i 15-20 min
Rör ihop toscan och rör ner mandeln, klicka sedan ut smeten över äpplena.
Grädda i 200-225 grader i 15-20 min
Kommentarer
Trackback