Vitchokladmousse med havtornscurd

Vitchokladmousse är i vanliga fall rätt sött. Här valde jag att göra en havtornscurd för att få en syrlig brytning på efterrätten.
Vitchokladmousse:
2 dl grädde
2 dl turkisk yoghurt
1 kaka vitchoklad
saft från en lime
1 msk vanlijsocker
1 gelatinblad
Blötlägg gelatinbladet. Vispa grädden. Smält chokladen i ett vattenbad. Smält gelatinet i limesaften och blanda med chokladen. Blanda ner yoghurt och grädde. Potionera upp i formar.
Havtornscurd:
2 äggulor
1 dl havtornssaft
1 dl socker
25 gram smör
Vispa äggulor, socker och havtornssaft. Hetta upp i en kastrull tills det tjocknar. Sätt i smöret så det smälter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0